TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. március 28.,
Gedeon
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Hiszünk a tudás gyarapító erejében! 2018.06.18


Összesen százhét, a 2017/2018-as Tolna megyei tanulmányi versenyeken kiemelkedően teljesítő diák részesült elismerésben pénteken a Garay János Gimnáziumban megtartott ünnepségen. A Tolna Megyei Önkormányzat Tolna Megye Talentuma díját három szekszárdi és egy zombai diák vehette át, a szintén a megyei önkormányzat által meghirdetett Létay Menyhért díjat Nagy István, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium pedagógusa kapta.

_DSC3921

Diákokkal, pedagógusokkal és szülőkkel telt meg péntek kora délután a Garay János Gimnázium Díszterme, ahol az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal által kiírt és meghirdetett országos, illetve regionális tanulmányi versenyeken legjobb eredményt elért tanulókat ismerték el.

A diákok 13, a minisztérium által meghirdetett országos, és 7, a hivatal által támogatott, közte 5 regionális versenyen vettek részt. A versenyek iskolai fordulóin Tolna megyében mintegy 6500 tanuló mérettette meg magát. Ebből 570-en jutottak be a megyei szintű fordulókba – tudatta az ünnepségen Dr. Kis Szilvia. Mint azt a Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője elmondta, a rendezvényen 107 tanuló vehet át elismerést a versenyek megyei fordulóin elért 1-3. helyezésért.

Dr. Kis Szilvia ünnepi beszédében köszönetet mondott a diákoknak a bátorságukért, kitartásukért és azért az időért, amit arra szántak, hogy elérjék az eredményeket. Hozzátette, a felkészítő tanároknak és a szülőknek is jár a köszönet a szakmaiságért, a többletmunkáért, illetve támogatásért.

_DSC3942

Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző a Tolna Megyei Önkormányzat képviseletében „Az okos leány meséjét idézve” arról szólt, hogy a boldogulás feltétele az ész, a leleményesség és a tehetség. Az önkormányzat által meghirdetett „Tolna Megye Talentuma” díjra utalva elmondta, a Tolna Megyei Önkormányzat újabb piedesztált emel, melyre a legkiválóbb tehetségek léphetnek. Mint fogalmazott, a magyar földön valóban kiemelkedő elmék születnek, s a megyei önkormányzat hisz a tudás gyarapító erejében.

_DSC3941

A beszédeket követően átadták a diákoknak a tanulmányi versenyeken elért 1-3. helyezésért járó elismeréseket, illetve a Tolna Megye Talentuma díjakat azon tanulók számára, akik a tanulmányi versenyeken többszörös nyertesekké váltak.

Tolna Megye Talentuma díjat vehetett át a Tolna Megyei Önkormányzattól Biró Botond, a Zombai Általános Iskola tanulója, Dong Shiyuan Dániel és Oláh Péter a szekszárdi Garay János Gimnázium diákja, valamint Görcsös Ákos, a szekszárdi Baka István Általános Iskola tanulója.

_DSC3926

Kiemelkedő felkészítő tanári és kiváló pedagógiai, szakmai munkája elismeréseként Létay Menyhért díjban részesült Nagy István, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium matematika-fizika szakos tanára.

_DSC3925

Forrás: Kadarka.net

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás