TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 18.,
Andrea
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Értéktár mozgalom: van utánpótlás 2018.04.25


Örömét fejezte ki Fehérvári Tamás, hogy az ifjúság bekapcsolódik az értékgyűjtő munkába. A Tolna Megyei Közgyűlés elnöke Gyönkön vett részt a Kincses Tolna Megye Értékhangoló Vetélkedőn, melynek győzteseit elismerésben részesítette. A két napos versenyen a megye általános és középiskolás diákjai bizonyították, hogy az ősz óta tartó felkészülés nem volt hiábavaló, és számos megyei értéket illetve hungarikumot ismernek.

_DSC1082

A Tolna Megyei Önkormányzat tavaly első alkalommal rendezett értékvetélkedőt, hogy a 2013-ban elkezdett értékgyűjtő, népszerűsítő munkába a fiatalabb korosztályt is bevonja. A kezdeményezés sikerét igazolja, hogy a csapatok több mint fele újra jelentkezett a megmérettetésre. Az idei tanévben Tolna megye irodalmi és képzőművészeti értékei kerültek a fókuszba.

Az elmúlt hónapokban a csapatok egyrészt felkészítést kaptak a megye tematika szerinti értékeiről, másrészt feladatlapokon ismerkedtek az értéktári mozgalommal. A gyönki vetélkedőre már egy komplett értékfelterjesztéssel érkeztek.

A második napon a középiskolásokat Ribányi József alelnök méltatta, és múlt ismeretének fontosságára, a helyi értékekhez való kötődésre hívta fel a figyelmet. Mindezzel híd alkotható a generációk között – fogalmazott.

Dr. Say István, a megyei értéktár bizottság és egyben a vetélkedő zsűrijének elnöke kollégáknak titulálta a fiatalokat, akik bebizonyították, hogy képesek alapos, színvonalas felterjesztések elkészítésére.

Az általános iskolások közül idén az Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola Sárköz csapata (Varga Zsófia Dóra, Varga Dániel István, Sági Róbert, Kincses Márk, felkészítő tanár Czakóné Bognár Tímea) bizonyult a legjobbnak.

Második lett a Szekszárdi Garay János Gimnázium Hétpróbások csapata (Bräutigam Eszter, Ferger Viktória, Csillag Jasmin, Dombi Luca, felkészítő tanár Nagy László).

Harmadik helyen végzett a Tolnai Lajos Gimnázium Búzavirág csapata (Baksai Boglárka, Borza Izabella, Domokos Eszter, Hollósi Alíz, felkészítő tanár Szegletes Zsuzsanna).

A középiskolások közül idén legjobbként újrázott az Apácai Csere János Szakgimnázium „Apáczais diákok” csapata (Bán Eleonóra, Bán Dorina, Bóka Barbara, Istovics Krisztián, felkészítő tanár Novák Julianna).

A Szekszárdi Garay János Gimnázium hozta el a további dobogós helyeket, második lett a Történész Gyöngyök (Molnár Eszter, Marsai Dóra, Angyal Réka, Balogh Dorka), harmadik pedig a Magistra csapata (Andi Norbert, Horváth Gabriella, Nagy Dominika, Guld Kinga, felkészítő tanár Dr. Gesztesi Enikő).

_DSC1251
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás