TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 26.,
Ervin
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

A gimnázium emberré nevel 2015.10.06


A Paksi Vak Bottyán Gimnázium fennállásának 70. évfordulóját ünnepelte pénteki rendezvényén, amelyen a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, Fehérvári Tamás mondott ünnepi beszédet. A jubileumi esemény az egykori tanulók munkáiból nyílt képzőművészeti kiállítással vette kezdetét.

Paks_gimn_70_eves_FT(1)

A programon többek között jelenlegi- és volt növendékek vettek részt, akiket elsőként a közgyűlés elnöke köszöntött. Beszédében kijelentette, hogy 1945-ben egyértelműen a fejlődés igénye vezérelte azt az elhatározást, hogy Pakson középiskola működjön. Fehérvári Tamás a tudás átörökítését az egyik legszebb szolgálatnak nevezte. Fontos, hogy a négyévnyi munka eredménye egy életen át segítséget, kapaszkodót jelentsen a tanítványoknak – folytatta.

A gimnáziumi évek után hangsúlyosabbá válik az az időszak, amikor már nem csak a család, a barátok és az osztálytársak, hanem a szülőváros és a nemzet is számít a fiatalokra. Azokban az időkben, amikor sokan a boldogulást keresik és a globális trendek megpróbálják az embereket kiforgatni a hitükből, jó látni, hogy vannak színvonalas, értékeket közvetítő oktatási intézményeink – fejtette ki az elnök. Véleménye szerint nagy szükség van azokra a közösségekre, amelyek magukénak éreznek valamit, él bennük a múlt tisztelete és évtizedes fennállásukra alapozzák a jövőjüket.

Fehérvári Tamás kitért arra is, hogy a hamarosan megvalósuló erőművi beruházás kihívást, egyben lehetőséget jelent a gimnázium számára, hiszen a szolgáltatásokat illetően az oktatás hangsúlyos szempont lesz.

Az iskolára tekinthetünk szellemi műhelyként és második otthonként is – fogalmazott az elnök. Zárásként azt kívánta a résztvevőknek, hogy a jövőben is büszkén gondoljanak a gimnáziumra, amely nem csak tudást adott, hanem emberré is nevelte a diákokat.

Az elnök szavait követően Paks alpolgármestere, Tell Edit, majd az intézmény vezetője, C. Szabóné Kocsiczki Ilona mondta el beszédét.

Az igazgatónő aláhúzta: az intézmény büszke lehet múltjára és jelenére is, hiszen a klasszikus értékek és a hagyományok megőrzése mellett mindig képes volt a kor kihívásainak és a társadalmi környezet igényeinek megfelelni.

Az eseményen átadták a Vak Bottyán Gimnáziumért Emlékérmet, melyet ezúttal dr. Felföldi Ferenc, dr. Kiszl Péter, Kanczler István, Mittler István és posztumusz Bencze Barnabás kapott meg.

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás