TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2015. március 1.,
Albin
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

A megye sportkiválóságait díjaztuk

A megye sportkiválóságait díjaztuk

A Tolna Megyei Önkormányzat és a Tolna Megyei Sportszövetségek Szövetsége ünnepélyes díjátadót rendezett a megye legjobb sportolói részére. A szekszárdi Vármegyeházán alig akadt szabad hely, ugyanis több mint félszáz sporttehetség, az őket felkészítő edzők és családtagjaik ünnepelték a tavalyi év legszebb eredményeit. Köszöntőbeszédet Fehérvári Tamás elnök mondott, aki a megye megjelent tisztségviselői mellett számos díjat átadott a versenyzőknek.

Részletek

Szervezetten, közösen a bűn megelőzéséért

Szervezetten, közösen a bűn megelőzéséért

A jövőben a megyei önkormányzat ad helyet az újjáalakult Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanácsnak, amely országos szinten is jó példát kíván nyújtani a többi megye számára. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság által kezdeményezett és koordinált összefogás szervezett keretek között valósul meg, a Tanács tagjai évente négy alkalommal ülést tartanak. Ribányi József alelnök kijelentette, a Tolna Megyei Önkormányzat nagy örömmel biztosítja a bűnmegelőzési tanács működésének feltételeit.

Részletek

Folyamatos az értékgyűjtő munka

Folyamatos az értékgyűjtő munka

A Tolna Megyei Értéktár Bizottság ülésén összesen 48 felterjesztésről döntöttek, melynek eredményeként a Tolna Megyei Értéktár újabb 17 értékkel gyarapodott. A kezdeményezők főként az egyes települések értéktárai voltak, de egyházközösség, magánszemély, és több egyesület is élt a felterjesztés lehetőségével.

Részletek

Ribányi József társelnökként segíti a Magyar Önkormányzatok Szövetségének munkáját

Ribányi József társelnökként segíti a Magyar Önkormányzatok Szövetségének munkáját

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége gödöllői tisztújító ülésén döntötte el, hogy az elkövetkezendő öt évben is Gémesi György elnök vezetésével folytatja tevékenységét. Ribányi Józsefet, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnökét, valamint Eszes Béla jánoshidai polgármestert társelnököknek választották meg.

Részletek

Elfogadta idei költségvetését a Tolna Megyei Önkormányzat

Elfogadta idei költségvetését a Tolna Megyei Önkormányzat

313 millió forintos főösszeggel elfogadta idei költségvetését a Tolna Megyei Önkormányzat közgyűlése pénteken, a bevételek 52 millió forinttal maradnak el a kiadásoktól.

Részletek

„Emberséggel az emberekért, szakértelemmel a szakma becsületéért!”

„Emberséggel az emberekért, szakértelemmel a szakma becsületéért!”

Fehérvári Tamás, a Közgyűlés elnöke köszöntötte a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Karának végzett hallgatóit, a szombaton megtartott ünnepélyes diplomaátadón. A jeles eseményen főként szociális munka illetve turizmus-vendéglátás szakokat befejező hallgatók vehették át okleveleiket, valamint elismerések és jutalmak átadására is sor került.

Részletek

Az eredményesség jellemezte a megyei katasztrófavédelem tavalyi évét

Az eredményesség jellemezte a megyei katasztrófavédelem tavalyi évét

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság február 12-én tartotta a 2014. évet értékelő és a 2015. év fő feladatait meghatározó állománygyűlését. A Vármegyeháza dísztermében megtartott rendezvényen a BM OKF országos iparbiztonsági főfelügyelője, dr. Takács Árpád tű. dandártábornok, Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke, valamint a meghívott rendvédelmi és társszervek vezetői, a járási hivatalvezetők, a karitatív szervezetek vezetői és az igazgatóság tiszti állománya vett részt.

Részletek

A jó ügy szolgálata elismerést érdemel

A jó ügy szolgálata elismerést érdemel

„Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” és a „Bazsonyi Arany Mecénás – díj” elismerő címek idén is hagyományosan február elején, a Civilek Napja alkalmából kerültek átadásra. Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár fejezte ki elismerését a megyei civil szféra képviselőinek, a szekszárdi Vármegyeházán megrendezett ünnepélyes díjátadó eseményen. A Tolna Megyei Önkormányzat immár 9. alkalommal ismerte el a megyei civilek áldozatos tevékenységét, valamint az őket támogató mecénásokat. A díjat minden évben pályázat útján nyerheti el az arra legérdemesebb szervezet.

Részletek

Áprilisra tanulmány készül a megyei önkormányzatok stratégiai szerepéről

Fehérvári Tamás, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének decemberben megválasztott elnöke együttműködésre kérte fel a gazdaság- és társadalomkutatással foglalkozó HÉTFA Kutatóintézetet. Az együttműködés keretében a HÉTFA „A megyei önkormányzatok stratégiai szerepe: helyzetértékelés és a megerősítés lehetőségei” címmel átfogó elemzést készít. A munka eredményeit áprilisban mutatja be a MÖOSZ és a HÉTFA.

Részletek

Ribányi József képviseli a régió érdekeit

Ribányi József képviseli a régió érdekeit

Sajtóközlemény

A Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke, Ribányi József is tagja annak a – magyar kormány által javasolt és az Európai Tanács által hivatalosan jóváhagyott – 24 helyi politikusból álló delegációnak, amely a magyar régiók és városok érdekeit képviseli a Régiók Európai Bizottságában (RB).

Részletek

Megújul a MÖOSZ

Megújul a MÖOSZ

Sajtóközlemény

A Pest Megyei Önkormányzati Hivatalban, január 22-én tartotta soron következő ülését a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége. A Közgyűlést Oláh Gábor regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár tájékoztatta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programok (TOP) kapcsán.
Fehérvári Tamás elnök szerint a Szövetségnek olyan irányokat kell meghatároznia, ami a MÖOSZ teljes megújulásához vezet.

Részletek

Ki lesz az Év Tolna Megyei Civil Szervezete 2015-ben?

Pályázati felhívás

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése, elismerve a civil szféra megyénk közéletében betöltött szerepét, ismét pályázatot hirdet
„Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete”és a „Bazsonyi Arany Mecénás díj” elismerő címek elnyerésére.

Pályázhatnak azon Tolna megyei civil szervezetek, amelyeket a bíróság nyilvántartásba vett.
Nem nyújthatnak be pályázatot közalapítványok.

Részletek

Elismerés a diáksportolóknak

Elismerés a diáksportolóknak

18 sportág 264 diáksportolóját és az örömükben osztozó családtagokat, tanárokat, illetve edzőket köszöntötte a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke kedden délután, a szekszárdi Garay Gimnáziumban megrendezett, hagyományos díjátadó ünnepségen. A jeles eseményt a Tolna Megyei Diáksport Tanács immár 23. alkalommal szervezte meg, a megye legeredményesebb ifjú sportolóinak tiszteletére.

Részletek

Színvonalas rendezvény vállalkozóknak

Színvonalas rendezvény vállalkozóknak

A Tolna Megyei Önkormányzat partneri együttműködéséről biztosította a vállalkozókat Fehérvári Tamás, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által megrendezett Vállalkozói Akadémián. A szekszárdi eseményen számos színvonalas előadást kísérhettek figyelemmel a megye vállalkozásai.

Részletek

Fehérvári Tamás a MÖOSZ élén

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének Közgyűlése csütörtök délután Szekszárdon tartotta tisztújító ülését, melyen az ország valamennyi megyei önkormányzata képviseltette magát. A megyei közgyűlések elnökei, alelnökei Fehérvári Tamást, a Tolna Megyei Közgyűlés elnökét választották meg a szövetség élére.

Részletek

A megye értékeinek gyarapodása a cél

A megye értékeinek gyarapodása a cél

A Tolna Megyei Értéktár Bizottság is beszámolt tevékenységéről a megyei közgyűlés november 28-i ülésén. Fehérvári Tamás egyetértését fejezte ki dr. Say István elképzelését illetően, mely szerint a megye minden településén segíteni kell az értékgyűjtő munkát.

Részletek

A Tolna Megyei Önkormányzat nyitott a párbeszédre

A Tolna Megyei Önkormányzat nyitott a párbeszédre

Tolna megye roma nemzetiségi önkormányzati képviselőinek tartott előadást Fehérvári Tamás szombaton, Faddon. A több napos rendezvényen roma képviselők képzése valósult meg, melynek keretében lehetőség nyílt a különböző készségek fejlesztésére, igazgatási ismeretek bővítésére, valamint a nyílt, közvetlen párbeszédre.

Részletek

Vita helyett egyetértés

Vita helyett egyetértés

Befejeződik a megyei területfejlesztési koncepció egyeztetése

A Tolna Megyei Önkormányzat feladatairól és lehetőségeiről egyeztette elképzeléseit a megye gazdasági és társadalmi szereplőivel.
A konferencián agrárium, gazdasági együttműködések, turizmus és szociális gazdaság témakörökben hangzottak el vélemények a készülő cselekvési tervek véglegesítéséhez, melyek a korábbi szakmai műhelyek és nyilvános fórumok tapasztalatait gyűjtik egybe.

Részletek

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája
Hivatal
A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti ábra Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése